ett recept på lite nyttigare tekakor med smak av kardemumma.
12 st
- 1/2 pkt jäst
- 3 dl ljummen mellanmjölk
- 1/2 tsk hela kardemummakärnor
- 250 gram keso
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk socker
- 8 dl kärnvetemjöl fullkorn + 1/2 dl till utbakning
- Smula jästen i en skål, och rör ut i mjölken.
- Stöt kardemummakärnorna, tillsätt dem och övriga ingredienser.
- Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt jäsa 30 min.
- Rulla ut degen och dela i 12 delar. Rulla dem till bullar, och kavla sedan ut dem till tekakor, ca 10 cm i diameter.
- Lägg tekakorna på 2 plåtar, nagga med en gaffel.
- Låt jäsa ytterligare 30 min.
- Grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 15 minuter.
Lycka till!
/Evelina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar