torsdag 20 augusti 2009

Tekakor med keso och kardemumma

Ytterligare ett inlägg av Evelina, denna gång
ett recept på lite nyttigare tekakor med smak av kardemumma.

12 st
  • 1/2 pkt jäst
  • 3 dl ljummen mellanmjölk
  • 1/2 tsk hela kardemummakärnor
  • 250 gram keso
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 8 dl kärnvetemjöl fullkorn + 1/2 dl till utbakning
  1. Smula jästen i en skål, och rör ut i mjölken.
  2. Stöt kardemummakärnorna, tillsätt dem och övriga ingredienser.
  3. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt jäsa 30 min.
  4. Rulla ut degen och dela i 12 delar. Rulla dem till bullar, och kavla sedan ut dem till tekakor, ca 10 cm i diameter.
  5. Lägg tekakorna på 2 plåtar, nagga med en gaffel.
  6. Låt jäsa ytterligare 30 min.
  7. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 15 minuter.

Lycka till!

/Evelina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar