torsdag 20 augusti 2009

Broccolipaj

Detta är ett gästinlägg från Evelina, Kristoffers sambo. Denna paj är gjord på en lite nyttigare pajdeg, då man ersätter en del av smöret med kesella.

Pajdeg:
  • 75 gram smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kesella lätt
  1. Blanda ihop och tryck ut i en pajfrom. Förgrädda 200 grader i ca 10 min.

Fyllning:

  • 2 färska broccolistånd delade i mindre bitar
  • 3 tomater, skivade
  • 3 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjöl
  • salt och peppar
  1. Lägg broccolin i det förgräddade pajskalet.
  2. Blanda ägg, mjölk och 2 dl ost. Salt och peppra och häll över broccolin.
  3. Lägg skivade tomater över.
  4. Toppa med det sista av den rivna osten.
  5. Grädda i ugn, 200 grader ca 40 min.

Lycka till!

/Evelina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar