söndag 16 augusti 2009

Emmas Caesarsallad

Emma är min sambos kompis och av henne har jag fått det här receptet. Det är kanske inte en klassisk caesarsallad till punkt och pricka men den är enkel, snabblagad och definitivt god. Receptet är för två hungriga personer.

Det här behövs till 2 personer:

  • 1 romansalladhuvud
  • 1 kycklingfilé
  • en minibaguette eller annat ljust bröd
  • 1 paket bacon 140 gr
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl nyriven parmesanost
  • salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 225 gr C.
  2. Skölj salladsbladen och bryt i mindre bitar och lägg på tallrikar.
  3. Strimla bacon och stek knaprigt.
  4. Strimla kycklingfilén och stek den gyllenbrun. Salta och peppra.
  5. Bryt baguetten i mindre bitar och lägg i en form. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen till fin färg (ca 5 min).
  6. Blanda yoghurt, olivolja, vinäger, vitlök, parmesanost och citronsaft till dressingen. Salta och peppra efter smak.
  7. Fördela kyckling, bacon, och brödbitar på salladsbladen. Ringla över dressingen och servera genast.

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Häftigt Krisse, kanske kan du locka fram matlagningslusten hos "svärmor"

    SvaraRadera