Det här behövs till 2 personer:
- 1 romansalladhuvud
- 1 kycklingfilé
- en minibaguette eller annat ljust bröd
- 1 paket bacon 140 gr
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk citronsaft
- 1 msk olivolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 dl nyriven parmesanost
- salt och peppar
- Sätt ugnen på 225 gr C.
- Skölj salladsbladen och bryt i mindre bitar och lägg på tallrikar.
- Strimla bacon och stek knaprigt.
- Strimla kycklingfilén och stek den gyllenbrun. Salta och peppra.
- Bryt baguetten i mindre bitar och lägg i en form. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen till fin färg (ca 5 min).
- Blanda yoghurt, olivolja, vinäger, vitlök, parmesanost och citronsaft till dressingen. Salta och peppra efter smak.
- Fördela kyckling, bacon, och brödbitar på salladsbladen. Ringla över dressingen och servera genast.
Lycka till!
Häftigt Krisse, kanske kan du locka fram matlagningslusten hos "svärmor"
SvaraRadera