lördag 29 augusti 2009

Räkpasta med spenat

Den här pastan slänger man ihop på en kvart och den innehåller bara några få ingredienser. Den smaksatta creme fraichen är basen för pastasåsen och ger rätten god smak. Perfekt för den som har bråttom.

Det här behövs för 4 personer:

  • 1 kg räkor med skal
  • 250 gr fryst eller färsk spenat
  • 2 dl creme fraiche franska örter (t ex Arla)
  • 1 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl solrosfrön eller pumpafrön alt en blandning av båda
  • salt
  • peppar
  • pasta för 4 pers
  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen
  2. Rensa räkorna, tina fryst spenat (det går bra i mikron) och finhacka vitlöken.
  3. Rosta fröna i en het stekpanna. Lägg åt sidan.
  4. Fräs spenat och vitlök tillsammans med oljan i ca 3 min. Tillsätt därefter creme fraiche och mjöl. Låt koka ihop och ta därefter såsen från värmen.
  5. Rör ner räkorna i såsen och låt de bli genomvarma men absolut inte koka (då blir de sega).
  6. Servera såsen till pastan. Toppa med de rostade fröna.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar