Det här behöver du för en kaka:
- 75 g smör
- 2 1/2 dl socker
- 2 msk mjölk
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 mogna bananer
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 100 g mörk choklad
- Sätt ugnen på 175 gr C.
- Smält smöret och låt svalna.
- Blanda smöret med socker, salt, mjölk och vaniljsocker. Dela också äggen och blanda i gulorna i smörblandingen. Spara äggvitorna!
- Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten.
- Hacka chokladen i grova bitar och blanda den med mjöl och bikarbonat. Tillsätt därefter mjölblandningen till smeten.
- Vispa till sist äggvitorna och vänd försiktigt ner dessa i smeten.
- Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 til 40 min. Grädda inte för länge! Känn med en sticka efter första tiden. Är stickan lätt kladdig är kakan klar. Låt kakan kallna helt innan du ska äta. Den är då lättare att skära och dessutom godare.
Lycka till!
Hej, idag ska jag prova att baka banankakan,
SvaraRaderaHelena