onsdag 26 augusti 2009

Brownies med hasselnötter

Dessa brownies innehåller hasselnötter istället för de traditionella valnötterna. Det går självklart bra att byta ut hasselnötterna mot vilka nötter som helst eller utesluta dem helt om du är allergisk. Jag gillar dock hasselnötter, och de tillför lite näringsämnen till det här receptet. Grädda inte kakorna för länge, de ska vara lite sega i konsistensen.




Det här behövs till ca 24 st kakor:
  • 100 g (2 dl) hasselnötter
  • 200 g smör
  • 1 1/2 dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  1. Sätt ugnen på 150 gr.

  2. Tillverka en form av bakplåtspapper med måtten 20 x 35 cm. Använd gem för att fästa kanterna.

  3. Hacka nötterna.

  4. Smält smöret och sikta ner kakaon.

  5. Vispa ägg och socker luftigt och rör ner smörblandningen, nötterna, vaniljsockret och mjölet blandat med bakpulver.

  6. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Kolla med en sticka om de är klara. De ska vara lika kladdiga som när du gör en chokladkaka.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar