söndag 9 augusti 2009

Gratinerad camembert med aprikosor och vinägerhonung

När jag senast var ute och åt med min sambo Evelina beställde hon en gratinerad getost med aprikoser. Jag fick smaka och blev helt såld. Väl hemma igen bestämde jag mig för att försöka återskapa receptet. Tyvärr så var getosten slut i affären. Jag fick kompromissa och köpte istället en camembert som visade sig passa riktigt bra med dessa tillbehör. Rätten passar jättebra som en förrätt.




Det här behövs till 4 personer:
  • 250 gr camembert
  • 1 dl valnötter
  • 8 torkade aprikoser
  • 2 msk honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • machesallad till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Strimla aprikoserna (blötlägg de om de är för hårda).
  3. Blanda honungen med balsamvinägern.
  4. Dela osten i 4 bitar och lägg på bakplåtspapper. Lägg valnötterna vid sidan om osten. Baka osten i ca 4 min. Osten ska bli varm men inte rinna ut helt. Samtidigt rostas valnötterna.
  5. Lägg upp ostbitarna på fat. Krossa valnötterna och strö över. Strö över aprikosstrimlor och toppa med machesallad. Ringla till sist över vinägerhonungen och servera genast. Garanterat gott och uppskattat!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar