tisdag 1 september 2009

Bananplättar

Nu har jag precis gräddat klart ett gäng bananplättar. Tyvärr är det så mörkt i min lägenhet att jag inte kan ta en bra bild och lägga ut. Och plättarna lär vara uppätna imorgon när det har ljusnat. De här godsakerna är superenkla att göra och goda som mellanmål. De är dessutom ett bra recept att ta till när man har gamla bananer över. För det som vill vara hälsosam kan vetemjölet bytas ut mot fullkornsvetemjöl. Strösockret kan bytas ut mot råsocker för den som tror att det är bättre för kroppen.

Det här behövs till 20 - 25 plättar:

  • 6 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 mogna bananer
  • Vispgrädde till servering
  1. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner mjölet.
  2. Mosa bananerna och vänd ner dessa i smeten.
  3. Hetta upp en stekpanna och grädda plättarna gyllenbruna i pannan. Ca 1/2 dl smet är lagom till en plätt.
  4. Servera varma eller kalla med vispad grädde.

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Du har en jättefin blogg Krisse, jag läser och blir hungrigare och hungrigare, Helena

    SvaraRadera