lördag 5 september 2009

Världens bästa äppelpaj

Jo, jag använder frasen "världens bästa" till den här pajen. Visst, smaken är olika hos oss men du kan inte annat än älska det här bakverket. Få ingredienser, lätt att göra och som du redan förstått, otroligt god. Jag får tacka min pappa för det här receptet. Servera vaniljglass, vispgrädde eller vaniljsås till.

Det här behövs till en paj:

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 - 6 syrliga äpplen (beroende på storlek)
  • ca 1/2 dl socker
  • 2 tsk malen kanel
  1. Sätt ugnen på 180 gr C.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt det smälta smöret och ägget. Rör om till en tjock smet eller lös deg.
  4. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en pajform, strö över socker och kanel och rör om för en jämn fördelning Det ska vara mycket äpplen i formen.
  5. Klicka ut smeten över äpplena. Hela ytan ska vara täckt med smet.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 min. Ät inte pajen direkt. Låt den svalna ca 30 min. Då stelnar pajskalet och blir knaprigt. Servera med valfritt tillbehör.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar