lördag 5 september 2009

Snabb kycklinggryta med chili

Här kommer ännu ett snabbt vardagsrecept med produkter från Arla. Den här grytan slänger du ihop på 20 min. Paprika och chili står för smaken och styrkan i den här rätten. Det är gott att strö lite jordnötter över rätten precis innan servering. Mina var slut så jag fick vara utan denna gången.




Det här behövs till 4 personer:

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 stor rödlök
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk creme fraiche paprika chili
  • 1 dl mjölk
  • ev 1 dl saltade rostade jordnötter
  • ev lite chiliflakes
  • salt och peppar
  • 4 portioner basmatiris till servering
  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Strimla kycklingfilén. Klyfta rödlöken och strimla paprikan.
  3. Fräs kycklingfilén i lite smör. När köttet börjar ta färg tillsätter du löken och chilin. Fräs några minuter.
  4. Sänk värmen och tillsätt creme fraiche och mjölk. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt, peppar och ev chiliflakes.
  5. Servera grytan tillsammans med riset och gärna en sallad.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar