Det här behövs för 16 - 20 st muffins:
- 2 ägg
- 1,5 dl råsocker
- 1,5 dl lättmjölk
- 50 g smält smör
- 3 dl fullkornsvetemjöl
- 0,5 dl krossade linfrön
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 0,5 tsk kardemummakärnor
- 2 äpplen
- 1 msk kanel
- lite råsocker att strö över
- Sätt ugnen på 225 gr C. Ställ ut 16 - 20 muffinsformar på plåt eller förbered en muffinsplåt.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk och blanda om.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver och linfrön. Mortla kardemummakärnorna och tillsätt dessa till mjölblandningen.
- Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör försiktigt tills en jämn smet. Fyll muffinsformarna till 3/4 med smeten.
- Klyfta äpplena och blanda med kanel. Tryck ner en klyfta i varje muffinsform. Grädda i mitten av ugnen 12 - 15 min. Låt svalna och hugg in!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar