lördag 5 september 2009

Filedegsknyten med kantareller och parmesanost

Frasiga paket fyllda med kantareller, lök och parmesanost. Perfekta på buffébordet, soppan eller förrätt. Lite pilligt men egentligen väldit enkelt! Filodegen finns i frysdisken bredvid smördegen.

Det här behövs till ca 25 st knyten:

  • 6-7 filodegsark (t ex Fontana)
  • 300 g rensade kantareller
  • 1 gul lök
  • 100 g finriven parmesanost
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • olivolja till pensling
  • flingsalt
  1. Sätt ugnen på 225 gr C.
  2. Finhacka löken och fräs den i smör tillsammans med kantarellerna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Nu kommer det lite trixiga. Lägg ut filodegen och dela dem i fyra bitar på längden. Lägg lite svampfyllning i ena änden av degen. Toppa med lite parmesanost. Vik nu upp hörnet på degen och lägg det över fyllningen så att det bildas en triangel.Vik därefter paketet uppåt mot den resterande degen så att det bildas en ny triangel. Fortsätt vika på detta sätt tills degremsan är slut.
  4. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla paketen med lite olivolja och strö över lite flingsalt.
  5. Grädda paketen i mitten av ugnen i ca 5 - 7 min.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar