lördag 5 september 2009

Små pizzor med varmrökt lax och rosmarin

Här är en lite annorlunda variant på pizza. Degen utgörs av smördeg som toppas med varmrökt lax och andra godsaker. Man kan med fördel servera en klick gräddfil till pizzorna.

Det här behövs till 4 små pizzor:

  • 4 plattor tinad smördeg
  • 150 - 200 g varmrökt lax
  • 1 rödlök
  • ca 1 dl svarta oliver
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 3 dl riven smakrik ost
  • Ev gräddfil till servering
  1. Sätt ugnen på 225 gr C.
  2. Kavla ut smördegsplattorna på ett mjölat bakbord. Flytta över plattorna till 2 plåtar.
  3. Skiva rödlöken tunt. Fördela lax, rödlök och oliver på varje degplatta. Strö över några rosmarinblad och toppa varje pizza med ost.
  4. Grädda pizzorna gyllenbruna i mitten av ugnen ca 15 min. Passa noga för de bränns lätt.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar