Det här behövs till en paj:
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk iskallt vatten
- 300 g riven Västerbottenost
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- salt och peppar
- 1 burk löj- eller stenbitsrom, 2 dl gräddfil, ev lite finhackad rödlök och dill till garnering.
- Hacka ihop smör och mjöl (gärna i en matberedare) till pajdegen. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200 gr C.
- Förgrädda pajskalet i ca 12 min. Ta ut pajskalet och höj värmen till 225 gr C.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra.
- Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 min.
- Låt pajen svalna något och garnera därefter med tillbehören.
Lycka till!
Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på här i hemmet! Västerbottenpaj är alltid gott.
SvaraRaderaFin blogg du har förresten, Kram!
Västerbottenpaj recept